ET BV vertelt

ET BV vertelt

Energie besparende technieken als luchtdeuren zijn aan de orde van de dag. Iedereen probeert te bezuinigen op zijn energie rekening. De een voor het milieu de ander voor kostenbesparing. Tegenwoordig valt dit allemaal onder duurzaam ondernemen. Dat klinkt allemaal geweldig maar sommige besparingen brengen meer voordelen met zich mee. Vaak kan een combinatie van factoren de keuze doen vergemakkelijken om over te gaan tot een nieuw product. Bedrijfsgemak, veiligheid en ruimte zijn vaker van doorslaggevende reden dan de werkelijke besparing. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om over te gaan tot de aanschaf van een luchtdeur.

Een boekhouder of inkoper kijkt nu eenmaal anders naar een product dan de werknemer op de vloer. De heftruck chauffeur wil al jaren de strokengordijnen verwijderen of de zogenaamde snelloopdeuren. Een technische dienst heeft weer andere interesses, zij kijken vaak naar de onderhoudsvriendelijkheid van de luchtdeur. Er zijn geen stoffilters of wat dan ook nodig, dus geen vervangings onderdelen. We zouden het bijna onderhoudsvrij kunnen noemen. Uitzonderingen natuurlijk daargelaten. Extreem stoffige omstandigheden bijvoorbeeld; dan plaatsen we de deur natuurlijk aan de minst stoffige zijde. Buiten bijvoorbeeld is geen enkel probleem. De luchtdeur wordt vaak toegepast om stof binnen te houden. Maar in een spuiterij bijvoorbeeld snijdt het mes aan twee kanten; geur en oplosmiddelen binnen en stof buiten. De luchtdeur wordt echt niet alleen gebruikt voor binnenopstellingen. Natuurlijk vind u de luchtsluis vervangende techniek meestal bij koel en vriescellen, opslag en productieruimtes. Evenals bij versafdelingen, slagerijen entrees. Daar waar temperatuurverschillen groot zijn verdiend de luchtdeur zich het snelst terug. Vaak al binnen een half jaar. Een energiebesparingsberekening of calculatie is snel voor u gemaakt. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor subsidie.

Daar waar het stinkt of netjes gezegd riekt worden de luchtdeuren vaak gebruikt om de stank binnen te houden. Dat is natuurlijk veel handiger en goedkoper dan dure afzuigzinginstallaties te maken. Wat dacht u van de enorme besparing het oplevert als er geen grote opening meer is omdat de roldeur opengaat. Er is veel minder debiet dan wel onderdruk nodig op de afzuiginstallatie. De motor of ventilator kan veel zachter draaien. Dit scheelt ook veel onderhoud en al uw filtermateriaal als stofzakken, hepa filters, koolpatronen, aan deze besparing had u vast nog niet gedacht.

De luchtdeur ziet u vaak bij kaas, worst en verwerkingsbedrijven. Hier geld niet alleen de stanklachten naar de buren voorkomen, maar ook insecten als vliegen en drosphilia buiten te houden. Heeft u een visverwerking of slachthuis dan wilt u ook zeker geen vervelende beesten binnen hebben, contaminatie is wel het laatste waar u op zit te wachten.

Bij het laadperron met een enorme opening oplopend van 3 * 3 meter tot 6 * 6 meter of zelfs wel 9 * 9 meter is haalbaar met de ESAS luchtdeur. Bij 9 * 9 meter een stabiele afsluiting over het geheel, dat kan met de ESAS luchtdeur. Er zijn geen ingrijpende verbouwingen nodig, we plaatsen ze gewoon buiten.

Montage op koelcelwanden is ook geen probleem, ook niet bij mega dikke wanden. Een door en door montage is tegenwoordig niet meer nodig. Speciale pluggen kunnen gewoon in de sandwichpanelen worden geplaatst. Uw gebouwbeheerder ook weer blij.

We hebben het vaak over de koude binnen houden, maar andersom werkt natuurlijk ook prima; de warmte buiten houden. Wist u dat er een efficiëntie haalbaar is van 98%, ook bij de grotere sparingen. We kunnen dit controleren of aantonen met bijvoorbeeld een thermische camera. Meten is weten. Uiteraard van te voren, dan geven wij u ook harde garanties af. Prachtige warmte beelden verduidelijken het geheel. Theoretische berekeningen zeggen u niets, dan nemen we gewoon een rookmachine; kunt u zelf zien dat het werkt.

Het lijkt allemaal eenvoudig een luchtdeur. Er zit terdege wel een vorm van hogere wiskunde achter. Een ingenieuze berekening bepaalt de hoeveelheid lucht en de kracht waarmee de module blaast. Er zijn helaas genoeg producten welke net niet het gewenste resultaat halen. Geen optimale afdichting en alsnog hoge energiekosten. Vaak nog hoger dan ervoor, de luchtdeur draait ook niet op lucht. In winkels bijvoorbeeld. Zo’n muf ruikend conventioneel luchtgordijn bij binnenkomst. Of een waarvan de helm van je hoofd wordt geblazen. Bij restaurants doen ze ook nog wel eens een verwoede poging. Irritante klapdeuren, overvolle halletjes en passerende mensen, niet prettig.

Alle situaties zijn uniek, al komt het alleen al door de persoon die tegenover ons staat. Alle luchtdeuren zijn daarom maatwerk met bijbehorend advies. Snel leveren kan, maar we kunnen niet toveren. De ESAS luchtdeur wordt als unieke oplossing vervaardigd, op maat geleverd en gemonteerd door echte vakmensen. Geen onderhands aanbestede montagewerken, maar een echte specialist. Niks stekker klaar, gewoon alles er op en eraan. Helemaal afgemaakt en ook prettig is dat na de montage even wordt opgeruimd en een doekje erover. Geen inzet van eigen personeel of technische dienst. Heeft u een heftruck ter beschikking, dat maakt het nog gemakkelijker.

Goede service verlenen is makkelijk; het gaat namelijk zelden tot nooit stuk.

Voor een offerte, gesprek of aanvulling kunt u direct contact met ET BV opnemen. Faxen doen we niet meer, mailen kan en mag, ouderwets bellen en iemand aan de lijn krijgen; +31 (0)6 53272724

Samen op naar nooit meer kou, tocht en hoge energiekosten, blij personeel op alle afdelingen en geen klagende omwonenden meer.